DAF CF Electric е в продажба

DAF приема поръчки за версиите с десен волан на новия си CF Electric, преди производството му да започне през март 2021 година.

Той ще се предлага в 4×2 влекач и 6×2 соло и ще има пробег до 220 км с едно зареждане, което отнема 75 минути на 250kW зарядна станция.

Батерията от 350kWh (315kWh ефективен капацитет) е със 700 кг по-лека от еквивалента на предишния CF Electric и е направена от литиев железен фосфат.

Производителят твърди, че зарежданията могат да бъдат планирани да съвпадат със задължителната почивка на водача, което „вероятно“ ще остави камиона за целодневна експлоатационна в градска среда.

DAF CF Electric стартира в Обединеното кралство след поредица от опити с оператори в Германия и Холандия.

DAF смята, че соло версията е особено подходяща за гореспоменатите задължения и следователно е снабдена с конфигурация на FAN ос, включваща управляваща, задвижваща и повдигаща се задна ос и електрохидравлична кормилна система на най-задната ос, за да подпомогне маневреността. Казва се, че влекачът е предназначен за „междуградско приложение за ремаркета“ и има капацитет от 37 тона.

Операторите, които се впуснат в това начинание, също ще могат да получат достъп до програма за поддръжка, която включва „усъвършенствана симулация на маршрут“ и съвети относно „интелигентно и ефективно презареждане на батерията“.

„Наистина сме развълнувани от перспективата да доведем CF Electric до британските оператори“, каза регионалния мениджър продажби Дейвид Прайс. „Интересът на CV Show миналата година беше изключително благоприятен и обратната връзка от група взискателни клиенти на континента допълнително ни насърчава, че разполагаме с много способен камион, подходящ за Великобритания.

„Безопасността, надеждността и, разбира се, производителността са от решаващо значение при всяко ново разработване на продукти и ние сме уверени, че CF Electric има тези характеристики, заедно с много от очевидните ползи за околната среда на BEV.“

Please follow and like us: