Производителите на камиони обединяват усилия, за да стартират мрежата за зареждане на eлектрически превозни средства

Три от големите европейски групи за производство на камиони обединиха усилията си, за да създадат мрежа от обществено достъпни електрически пунктове за зареждане на тежкотоварни автомобили.

Три от големите европейски групи за производство на камиони обединиха усилията си, за да създадат мрежа от обществено достъпни електрически пунктове за зареждане на тежкотоварни автомобили.

CM наскоро докладва за подновени обаждания от ACEA, организацията на производителите на превозни средства, за създаване на инфраструктура, което задържа развитието на електрически камиони. Понастоящем няма нито един обществен пункт за зареждане, подходящ за камиони, никъде в Европа, въпреки че ACEA прогнозира необходимостта от 15 000 места до 2025 г. и 50 000 до 2030 г.

Сега TRATON, собственик на MAN и Scania, Daimler, кояито произвеждат електрически камиони Mercedes-Benz и FUSO, и Volvo Group, заедно с Volvo и Renault, обявиха съвместно предприятие за стартиране на процеса, което ще започне да създава мрежа от до 1700 точки за зареждане в рамките на пет години, започвайки през 2022 г. Не са разкрити подробности за местоположенията, но говорител на Volvo Trucks във Великобритания потвърждава, че Островът е включен в плана. Съвместното предприятие ще има собствена корпоративна идентичност и ще бъде със седалище в Амстердам.

В коментари, повтаряни от другите двама изпълнителни директори, Матиас Грюндлер, главен изпълнителен директор на TRATON GROUP, заяви: „За TRATON GROUP е ясно, че бъдещето на транспорта е електрическо. Това налага бързото развитие на обществено достъпни пунктове за зареждане, особено за тежкотоварните превози на дълги разстояния. Сега вървим напред заедно с нашите партньори Daimler Truck и Volvo Group, за да превърнем тази високопроизводителна мрежа в реалност, възможно най-бързо. Сега правим първата стъпка за ускоряване на прехода към устойчив, без изкопаеми горива, транспорт. Втората стъпка трябва да бъде силен ангажимент на ЕС за пълното разширяване на мрежата за зареждане в цяла Европа. “

Please follow and like us: