Преглед на камион MAN TGS, TGL и TGM

По-голямата част от вниманието, при пускането на новото поколение MAN тази година, беше на водещия TGX, но и TGS за строителния сектор също беше обновен, както и моделите TGL и TGM.

MAN традиционно е силен в строителния сектор и изглежда готов да утвърди репутацията си за здравина и повишен комфорт за водачите благодарение на новия TGS.

Включени са и версии, подходящи за дистрибуция и общински дейности, а всички нови модели TGS имат интериорните подобрения, въведени в гамата TGX за дълги разстояния. Те включват наличието на цифрово табло, въртящия се контролер SmartSelect и подобреният многофункционален волан. Отвън – аеродинамиката е подобрена, а това, което MAN описва като вдъхновени от автомобила стилове, изобилстват. Всички нови модели могат да бъдат идентифицирани по техните матово-черни панели на решетката, за които се твърди, че са по-лесни за боядисване в операторски цветове, отколкото предишната черна версия.

TGS се предлага с избор от шест двигателя, базирани на 9,0-литровия D15 и 12,8-литровия D28, с мощност от 330 к.с. до 510 к.с. Off-road софтуерът за трансмисия TipMatic повишава производителността при трудни условия. Придвижвайки се върху две, три или четири оси, TGS се предлага в почти всяка възможна пермутация на задвижваща ос, включително и с HydroDrive от, при нужда с хидравлично задвижване на предния мост, което спестява до 750 кг в сравнение с механично задвижваща ос.

Всички версии се предлагат с вариация на тясната кабина. Опциите включват ниска и средна височина, но най-популярният ще бъде NN, удължена кабина с нисък покрив, с допълнително място зад седалките. При по-тясна кабина преместването на стеблото на кормилото и въвеждането на монтирана на лост електронна ръчна спирачка ще бъде още по-добре дошла, отколкото в по-големите модели за дълги разстояния TGX.

Безопасната градска експлоатация на самосвалите е ключова в момента, подобрената работа на огледалата на сляпото петно ​​и мониторингът при завой с Turn Assist трябва да спечелят някои звезди на Direct Vision. Придвижването в градския трафик ще бъде подпомагано от функцията Stop & Go на адаптивния круиз контрол, който има развитие, включително рестартиране след до пет секунди застой, докато разширението му Assistant Congestion автоматично управлява и задвижва в задръстванията на пътя със скорост до 60 км / ч, при условие че ръцете на водача остават на волана.

Моделите в сравнително скромния край на портфолиото на MAN не бяха пренебрегнати напълно. Те също имат козметични и аеродинамични подобрения на по-големите си събратя. Двата тежки модела със средно тегло наистина могат да се разглеждат заедно. Те споделят едни и същи опции на кабината – всичките са тесни – но са налични в различни товароносимостти. TGL се предлага в GVW от 7.5 тона до 12 тона, като TGM го припокрива, за да покрие товари от 12 тона до 26 тона.

TGL е единственият модел в портфолиото на MAN, който се предлага с 4-цилиндров двигател, 4,6-литровата версия на D08, от 160 к.с. до 220 к.с. Задвижването е само 4×2 на TGL, докато TGM добавя версия 6×2 и 4×4, които ще бъдат популярни при комуналните компании.

Please follow and like us: