Нов заден предпазител на Krone за повишаване на безопасността за леките автомобили

Krone започна да монтира нов заден предпазител на своите ремаркета, за да увеличи пасивната безопасност в движението.

страничен предпазител на ремарке Krone

От март новата конструкция на предпазителя ще бъде добавена към ремаркетата Krone като част от изменението на директивата на ЕС UN / ECE-R 58 ÄS 03, която се надяват да намали броя на фаталните сблъсъци отзад, при камионите.

Според проучване на GIDAS (Германско задълпочено проучване за произшествия) 60% от всички сблъсъци на леки автомобили отзад в камиони / ремаркета завършват фатално, поради което директивата ще стане задължаваща до 1 септември 2021 г.

Новата директива на ЕС изисква до двукратно увеличаване на поглъщането на сила, по-дълги рамена на предпазителите и намаляване на максималното разстояние до пътната настилка от 550 mm на 450 mm. За да отговорят на изискванията, разработчиците на Krone са използвали по-дебели стомани с висока якост и напълно са преработили целия заден защитен стопер.

Новата система за ремаркетата Profi Liner, Mega Liner, Cool Liner и Dry Liner, както и за ремаркетата Load Carrier, вече използват болтови вместо заварени връзки.

Ако е повреден, новият предпазител вече е по-лесен за ремонт, но това не е по-добра новина, тъй като теглото на новите задни защитни стопери в стандартния диапазон се е увеличило средно с 22 кг – това се дължи на по-големите размери, изисквани от закона, по-голямото тегло и използването на по-високи материални класове.

В допълнение, новият предпазител ще струва повече и ще започне с оскъпяване от € 200 спрямо сегашния дизайн.

Please follow and like us: