Най-добрата идея за предстоящи промени на DAF XF

Това, което сега е очевидно скоро ще се осъществи, промени на XF на DAF, сега е обект на тийзър кампания в социалните медии, включително на 10-секундно видео в YouTube.

Новият DAF XF 2021 вероятно ще изглежда така

Първата констатация беше, че влекачът 4×2 има сравнително дълго междуосие от 4000 мм, което е значително, тъй като кабината е много по-голяма от сегашния модел на Space Cab с дължина приблизително 350 мм. Предният надвес е с около 150 мм по-голям от сегашния. Мястото за спане изглежда увеличено, с дължина зад отвора на вратата от 1090 мм, 140 мм по-дълга от сегашното. Действителното увеличение може да е малко повече, тъй като има признаци, че вратата също е малко по-дълга.

Индикациите са, че ще има значително увеличение на вътрешното пространство, както на тази еквивалентна версия на Space Cab, така и на още по-високата версия на Super Spacecab. И двете изглеждат с напълно плоски подове. Възможна е по-ниска версия, въпреки че не са потвърдени категорични наблюдения. Сниманият камион има конвенционални огледала, въпреки че са наблюдавани и други примери със системи за огледални камери, предполагащи, че ще има избор.

Изглежда DAF е спечелил предимство при предвиждането на новите правила за размерите на камионите. Също така е споделил предимства между собствениците и шофьорите. Експлоатационните разходи трябва да бъдат намалени от значителните аеродинамични подобрения, които са ясно видими, от гладкото табло под новата многокомпонентна броня, през силно изваяните арки на колелата до извитата линия на покрива, докато шофьорите трябва да оценят по-широките места за спане. Очакваме с нетърпение да видим дали интериорът е подложен на същото ниво на подобрение. Все още няма данни кога ще бъде официално показан, но ще се предлага от края на юни.

Please follow and like us: