Пълната гама камиони Volvo вече се предлага в електрически вариант

Volvo Trucks заяви, че вярва, че е дошъл моментът електрификацията на тежкотоварните превози да направи голям скок напред.

Това се случва, тъй като потвърди, че компанията приема поръчки за електрическата версия на батерии за пълната си гама от камиони.

Volvo Trucks пуска пълна гама електрически камиони, стартиращи в Европа през 2021 година

Моделите FL и FE са за градски доставки и комунални услуги, за които се получават поръчки от известно време, а първите доставки се очакват през следващите два месеца. Сега шведският производител потвърди, че от този месец приема поръчки и за останалата гама.

Това са FM моделите със средно тегло, FMX специфичен за строителния сектор и FH за дълги разстояния. Първите доставки на тези модели се оценяват реално като през третото тримесечие на 2022г. Потенциалните купувачи ще ги поръчат “на доверие”, тъйкато все още няма налична информация за цените, освен че премията ще бъде значителна. Очевидно първите оператори ще управляват своите и на своите клиенти амбициозни климатични цели, а не просто икономическите.

Представителят на Volvo Trucks Роджър Алм каза: „Все повече транспортни компании осъзнават, че трябва да започнат своя път за електрификация още сега, както с оглед на околната среда, така и поради състезателни причини, за да задоволят изискванията на клиентите за устойчиви доставки. С широкото и задълбочено предлагане от Volvo Trucks, е напълно възможно много повече транспортни компании да преминат на електричество. “

Следващият етап от програмата на Volvo за нулеви емисии ще използва водородни горивни клетки. Алм каза: „Тази технология се развива бързо и нашата амбиция е също да направим електрифицирани превозни средства за шофиране на дълги разстояния, като използваме както батерии, така и горивни клетки. Нашата цел е да започнем да продаваме електрически камиони с горивни клетки през втората част на това десетилетие и сме уверени, че можем да осъществим това. “

Please follow and like us: