Ford пуска нов електрически микробус E-Transit

Ford трябва да започне производството на нов напълно електрически микробус Transit, който трябва да е на пазара през 2022г

Новият Ford E-Transit ще допълни бавно развиващата се гама от електрически превозни средства на Ford, което е част от инвестицията на компанията в електрификация за 11,5 милиарда долара.

Микробусите E-Transit ще имат 67kWh батерия, която дава приблизително обхват от 217 мили – въз основа на комбинирания цикъл WLTP – и от Ford твърдят, че ще имат най-мощния двигател от всеки електрически ванове с върхова мощност от 198kW (269hp), както и 430Nm въртящ момент.

E-Transit ще се предлага в 25 различни типа каросерии с версии на фургон, двойна кабина и шаси, всички с различни дължини на каросерията и опции за височина, и ще има общо тегло на автомобила до 4,25 тона.

Въз основа на версията Transit със задвижване на задните колела, E-Transit има същия размер на товарната площ. Батериите са разположени под корпуса между шасито, като осигуряват общ обем до 15,1 куб. М в зависимост от размера на корпуса. Благодарение на увеличеното допустимо тегло от 4,25 тона за електрическо превозно средство, най-големият панелен микробус може да транспортира до 1616 кг..

Зареждането на E-Transit ще бъде възможно както с променлив, така и с постоянен ток, като вграденото зарядно устройство с мощност 11,3kW дава 100% зареждане за малко повече от осем часа или бързо зареждане от 115kW постоянен ток може да зареди батерията от 15% до 80% само за 34 минути.

Пробите на Ford E-Transit ще започнат през 2021 г. с избрани клиенти, по същия начин като пускането на Ford Transit Custom PHEV, който беше тестван от няколко автопарка във Великобритания, включително Speedy Services и Vodafone.

Please follow and like us: