Какво трябва да знаете за мобилния сервиз за кемпери и каравани

Може да се окаже трудно да закарате вашия кемпер до сервиз за ремонт.

Ами мобилните услуги за ремонт на кемпери?

Възможността да получите услуги, за ремонт точно в къмпинга или дома си, е много примамлива. Така наречения мобилен ремонт на кемпери, мобилната услуга за ремонт, набира популярност поради своето удобство.

Този мобилен сервиз е удобен за собственика на кемпер (или каравана) и понякога може да са по-евтини от това да преместите кемпера до сервиза и може би да го оставите там за няколко дни.

Плюс това, когато механика дойде при вас, имате цялото му внимание и знаете, че той ще работи сам върху вашия кемпер от момента, в който пристигне.

Видове услуги за мобилен ремонт на кемпери:

Те включват услуги по обслужване на двигателя и колелата на кемпера.

Има и мобилни специалисти, които извършват само определен тип услуга, като например ремонт по електрическата инсталация на кемпера или караваната, ВиК, по уредите и др.

Ако се нуждаете по ремонт на окачването или двигателя, сервизът може да изпрати механик при вас при поискване, но обикновено само в случай на аварии, т.е. не можете да преместите кемпера или би било опасно да го направите.

Очаквайте да платите допълнително, за тази допълнителна услуга, тъйкато обикновената часовата ставка се начислява от момента, в който техникът напусне сервиза, докато се върне, както и заплащане на пробега или/и извън работното време (ако се наложи).

Ако това наистина е спешна за вас ситуация, консултирайте се със своя застраховател или с пътна помощ – може да имате някакво покритие, което е приложимо. Със сигурност не боли да питате.

Някои видове мобилни услуги за ремонт на кемпери често се извършват на ваш терен, било защото така или иначе е наложително или защото е също толкова удобно да го правите там, където е паркиран кемпера, както и навсякъде другаде. Чести примери са смяна на предното стъкло и поправка на повредени гуми или главини, но има и голям брой специализирани услуги на разположение.

Други услуги за мобилни ремонти на кемпери и каравани:

  • Подмяна на подова настилка;
  • Смяна на масло и филтър;
  • Пастиране;
  • Ремонт и монтаж на соларни панели;
  • Подмяна на уплътнения;
  • Ремонт на уредите на кемпера;
  • Козметични ремонти.

В перфектния случай никога няма да имате нужда от мобилен сервиз за кемпера, защото вашият той е поддържан и профилактиран редовно. Уви, това рядко се случва. В крайна сметка зависи от вас да претеглите разходите, рисковете, нуждата и удобството на мобилните услуги за ремонт на кемпера.

Някои намират тези услуги за безценни. Други предпочитат да закарат кемпера до сервиз.

И не забравяйте винаги да извършвате рутинна поддръжка на вашият кемпер или каравана, за да сведете до минимум шансовете си за проблеми.

Безопасни пътувания!

Please follow and like us: