Новият MAN TGX е коронован за Международен Камион на Годината за 2021

Новият TGX на MAN е Международен камион на 2021.

Флагманският камион на германския производител, който беше пуснат по-рано тази година, се справи със силната конкуренция от новото Volvo FH.

Престижната награда бе връчена на Андреас Тостман, главен изпълнителен директор на MAN Truck & Bus, по време на виртуална церемония, която се проведе в централата на MAN в Мюнхен вчера (23 ноември).

Обобщавайки гласуването на журито, председателят на Международния камион на годината Джаненрико Грифини коментира: „С представянето на новия TGX MAN предостави ориентирана към бъдещето гама тежкотоварни автомобили, способна да отговори на днешните и утрешните транспортни нужди.“

Членът на журито в Обединеното кралство Уил Шиърс добави: „Новият TGX на MAN представлява огромен скок напред по отношение както на безопасността, така и на комфорта на водача. Нещо повече – изглежда фантастично. Външният вид е смел, но интериорът е това, с което новото поколение камиони MAN наистина развълнува. MAN е включил шофьори в процеса на проектиране и има толкова много умни малки удобни за шофьора акценти. Особено харесвам бутона Smart Select, който е невероятно лесен и интуитивен за използване.

Please follow and like us: