Carrier и Gray & Adams създават изцяло електрическо ремарке

Carrier Transicold и Gray & Adams разработиха демонстрационна програма, за да покажат ново, изцяло електрическо хладилно ремарке.

хладилен агрегат Carrier TRU и електрическо хладилно ремарке Gray & Adams

Новата система Carrier Transicold Vector eCoolTM е монтирана на ново 13,6-метрово демонстрационно ремарке, използващо система за възстановяване и съхранение на енергия за намаляване на въглеродните емисии.

Vector eCool преобразува кинетичната енергия, генерирана от оста на ремаркето и спирачките, в електричество, което след това се съхранява в батерия, захранваща хладилния агрегат. Този цикъл създава напълно автономна система, която не произвежда директни емисии на въглероден диоксид или прахови частици.

„Vector eCool потвърждава нашия ангажимент за намаляване на емисиите, подобряване на устойчивостта и повишаване на ефективността в хладилния транспортен сектор“, каза Скот Дарган, Carrier Transicold MD за Великобритания и Северна Европа.

„Тази вълнуваща нова технология представлява гигантска стъпка напред за охлаждане на ремаркетата и ние сме щастливи да работим заедно с Gray & Adams по въвеждането й във Великобритания“, добави Дарган.

„Имаме специални отношения с Carrier; толкова тясно сътрудничество с тях, за да вкараме Vector eCool във Великобритания, и това беше наистина вълнуващо “, каза Питър Грей от Gray & Adams.

„Нашите дизайнерски екипи безпроблемно са интегрирали мостовите, спирачните и акумулаторните системи, които изграждат eCool, в ремарке, което има потенциал да промени напълно облика на хладилния транспорт.“

Please follow and like us: