Hiab пуска „първи в света“ електрокар към камион.

Hiab пусна в експлоатация, както твърди, първият в света триколесен електрокар, монтиран към камион.

Известен като Moffett E4 NX, той се захранва от литиево-йонни батерии и включва интерфейс към машината, който показва капацитета на батерията, производителността на машината и сервизната информация.

Може да се зарежда от конвенционални битови електрически мрежи за захранване, чрез камиона или от 30-амперна розетка, която го дозарежда по-бързо.

Производителят каза, че липсата на шум от електрокара означава, че водачите не трябва да носят тапи за уши и той може да работи през нощта в зони със звукови ограничения.

Също така твърдят, че общите разходи за притежание са по-ниски от тези на еквивалентен дизелов мотокар, поради по-ниските разходи за гориво и обслужване, тъй като електрическото задвижване има по-малко движещи се части от сравним модел с двигател с вътрешно горене.

Moffett eSeries е естественият избор за клиенти, които трябва да влязат в зони с ниски емисии, да работят през нощта или да постигнат целите за устойчивост“, каза Ян Хансен, директор по продажбите и управление на продуктовия бизнес на Hiab. „Тъй като обаче е по-евтин за управление, по-безопасен и по-удобен, смятаме, че ще се окаже популярен сред клиентите в широк спектър от индустрии. Сигурни сме, че шофьорите ще оценят работата в среда без отработени газове и възможността да чуват какво се случва около тях. “

Please follow and like us: