Volta потвърждава използването на Meritor eAxle в камионите си

Volta Trucks потвърди, че е сключила споразумение с Meritor

Volta Trucks потвърди, че е сключила споразумение с Meritor

Договорът е за доставка на задвижващата линия за напълно електрическите камион Volta Zero. Той ще използва интегриран задвижващ мост Meritor’s Blue Horizon 14Xe, който комбинира двигателя, трансмисията и задния мост в едно цяло. Разположението позволява пространството между гредите на шасито да се използва за поставяне на батерийните комплекти в най-безопасната позиция.

Споразумението проправя пътя товарните камиони да бъдат пуснати в реални изпитания за оператори по-късно тази година, преди серийното производство през 2022 г.

Главният изпълнителен директор на Volta Trucks, Роб Фаулър каза: „Потвърждението от стратегическия доставчик за електрическото задвижване е друг важен етап по пътя ни към производството на Volta Zero. Като пионер и новатор в тази неразвита област на пазара на електрически превозни средства, за нас е наложително да подберем опитни доставчици от световна класа, които споделят нашата амбиция и ценности. Първото използване на революционния eAxle на Meritor в европейско търговско превозно средство е отличен пример за нашето авангардно разработване на продукти и стратегия за избор на доставчик в действие. “

Please follow and like us: