Volta Trucks разкрива официални подробности за Volta Zero

Шведският стартираща компания Volta Trucks разкри официалните подробности за своя специално създаден напълно електрически камион Volta Zero.

16-тонният двуосен камион е проектиран е създаден за доставки на кратки градски разстояния, но пробегат му ще е от 50 до 65 км, благодарение на една от двете си батерии – 160kWh или 200kWh. композитен материал, получен от лен и биоразградима смола, направена от рапично масло, за която Volta казва, че произвежда 75% по-малко CO2 в производствения процес, отколкото въглеродните влакна. Освен това е изключително лек, което позволява полезен товар от 8 600 кг. В допълнение към корпуса, Volta планира да представи хладилна опция, която обаче изтощава батериите по-бързо и ще се постави в предната част на аеродинамично изваяния покрив, за да запази обема на товара.

Дължина от 9 460 мм, височина 3,470 мм и ширина 2 550 мм, Волта казва, че Zero върши работата на три до четири 3,5-тонови микробуса, като същевременно заема значително по-малко пространство, намалявайки задръстванията в процеса.

Захранването идва от един електрически мотор, за детайлите на който Volta мълчи, но е разположен в задната ос безспорно в „компактен e-Axle агрегат“, който Volta казва, че е по-лек и по-ефективен от другите опции, позволяващи повече пространство за литиеви железни фосфатни батерии в релсите на шасито.

Volta също вярва, че възможността да проектират камиона от нулата им е дала предимство по отношение на безопасността. Централната позиция за сядане позволява 220-градусов изглед около камиона от централната шофьорска седалка, докато системата от камери за обратно виждане допълва 360-градусовата картина на заобикалящата зона. Двете пътнически седалки, разположени зад водача, осигуряват безпрепятствен достъп през кабината и плъзгащите се врати, които се спускат до нивото на пода.

Please follow and like us: