Thermo King и BPW в сътрудничество за екологично по-чисти хладилници

Thermo King и BPW разкриха, че си сътрудничат, от миналата есен, за устойчиво енергийно решение за хладилен транспорт.

Целта е да се намалят въглеродните емисии едновременно с това да se доведе до значително намаляване на разходите за операторите на сухопътния транспорт.

Thermo King е основна марка на Trane Technologies plc, базирана в Дъблин, известна преди като Ingersoll-Rand, която е специализирана в устойчиви технологии в широк спектър от сектори. Междувременно германската група BPW е най-известна със своите тежкотоварни камионни и ремаркови оси, компоненти за окачване и спиране, но наскоро се премести в компонентите за задвижване на електрически камиони.

Генералният мениджър на BPW, по решенията за ремаркета и услуги за мобилност, Тор Бейкър, заяви: „Във времена на изменение на климата, нови регулации за движение в градските райони, транспортната индустрия е повече от всякога предизвикана да намери нови начини за бизнес – икономически и екологично. Заедно с Thermo King, BPW се справя с неотложните проблеми на хладилния транспорт, чиито хладилни агрегати все още се захранват от отделен дизелов двигател.Съединявайки нашите компетенции, като технологични лидери за решения за превоз на товари, можем да направим системите за контрол на температурата по-екологични чрез нова енергия концепциия в ремаркето. Това също ще има положително отражение върху общите разходи за собственост на спедитора по веригата на доставки на транспорт. “

Trane Technologies има амбициозна цел – до 2030 г. да намали въглеродните емисии на своите клиенти с гигатон (1 000 000 000 тона), което е равно на комбинираните емисии на Великобритания, Франция и Италия.

Please follow and like us: